Başarılı Projelerimiz

Kanada MEB ve Bilgem okulları arasında protokol imza töreni gerçekleştirildi.

İmzalar geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için atıldı.Kanada MEB ile Bilgem okulları arasında protokol imza töreni gerçekleştirildi. İmzalanan protokolle öğrencilere, Kanada da okuma şansı verilecek.

Uluslararası Program Müdürü Gülten Sevimli, ‘’Kanada MEB ile birlikte buradayız. Bilgem okulları  Elazığ da bir ilk olan öğrenci değişim programlarının başlangıcını bu yıl yapıyor. Bilgem okulları ve Kanada MEB arasın da protokol imzaladık.  Bu süreçten sonra bilgem okulları öğrencileri her yıl eğitimlerinin belirli dönemlerini Kanada da  alabilecekler. Öğrencilerimizin vizyon kazanmasını temenni ediyoruz. Kendi eğitim hayatların  da fark yaratmak için bunu sadece kanada üzerin de düşünmeyebiliriz. Orada ki aldıkları eğitim ile dünyanı her yerin de eğitim görebilecekler ‘’ dedi.

Bilgem okulları Lise Müdürü Abdullah Gündüz,’’ Kanada MEB’ ten gelen heyet ile birlikte protokol imzalanacak. Biliyorsunuz bizim burada eğitim sürecimiz 4 yıl , Kanada eğitim süreci de 4 yıl. Bir yıl yada yarım dönem okumak için kanada ya gidiyorlar. Orada eğitim görüp puan alıyorlar ve aldıkları puan ile ulusal anlam da istedikleri üniversiteye gidebiliyorlar. Bu proje Türkiye de 3 okulda var birde Elazığ da var. Bizim öğrencilerimiz de bu imkandan yararlanacaklar ‘’dedi.

Bilgem Okulları Kurucu Temsilcisi Oya Düşmez, ‘’Bu gün bilgem okulları olarak kanada ile protokol imzalamanın sevincini yaşıyoruz. Bu bakanlık seviyesin de oluyor. Bu protokolden sonra öğrenciler bir yıl yada yarım dönem Kanada da okudukların da sınavsız geçiş hakkına sahip olacak bizim öğrencilerimiz kanada vatandaşı sayılıp düşük miktarda okuyacaklar. Biz öğrencilerimizi yaşama hazırlıyoruz’’ dedi.

Kanada Eğitim Bakanlığı Görevlisi Mitch Londry ise, bu iş birliği her iki ülke öğrencilerine büyük katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz,’’ Elazığ bu açıdan hem günümüz de hem geçmişte eğitim ve edebiyat  da çok ileri gitmiş olan bir şehirdir. Harput bir edebiyat başkentidir. Harput kürsü başı olmak üzere musikisi ile önde olan bir şehirdir. Bu açıdan Elazığ da eğitimi önemsiyoruz. Hiçbir başarı tesadüf değildir .Bu gün Kanada ile eğitim programı imzalanmasının benim için çok büyük önemi var. Geniş bir alan da yaşayan az insanın kendi kültür birikimi yaşam tarzı çok önemlidir. Kanada eğitim de başarısını ortaya koymuş ülkeler arasındadır. Şimdiden bu protokolün hayırlara vesile olmasını diliyorum’’ dedi.